Meewerken of een zot idee? Mail ons!

Co-housers

BROED

Circulair – Duurzaam – Lokaal

Wie in Halle graag koffie drinkt, steunt zonder het te weten de oesterzwammenkwekerij van Broed. Sinds April 2021 gaan ze iedere week met lege emmers langs bij cafés, restaurants en woonzorgcentra te Halle voor de ophaling van koffiegruis. Op die manier proberen zij de ecologische voetafdruk van onze Halse gemeenschap wat te verkleinen. Het koffiegruis zelf gebruiken ze om oesterzwammen op te kweken. Het is een win-win-win situatie. De gekweekte oesterzwammen worden dan weer verkocht aan particulieren en lokale bedrijven.

STOKED BOARD ACADEMY

Skatehall - wekelijkse lessen

Als skateorganisatie is het onze bedoeling om de jeugd te begeleiden in het ontwikkelen van skate vaardigheden.
Dit houdt niet alleen in dat we de technische aspecten van skatetricks gaan aanleren, maar ook hoe ze correct opwarmen, stretchen, vallen en blessures verzorgen. Daarnaast leren we jullie ook de onbeschreven skatepark regels zoals: op je beurt wachten, elkaar helpen, motiveren en respect hebben voor de omgeving. Skateboarden brengt je ook heel wat andere cognitieve vaardigheden bij. Het verbeteren van je focus, doorzettingsvermogen en zelfvertrouwen zijn er daar enkele van.
Al deze eigenschappen zijn belangrijk voor een kind in volle ontwikkeling. Skateboarden is dus veel meer dan een sport. 

GOEGERIEF!

Uitleendienst werkmateriaal

GoeGerief! is een uitleendienst waar particulieren, non-profit organisaties en jonge starters voor een bescheiden jaarlijkse bijdrage kwaliteitsvol klus-, verbouw- en tuingereedschap kunnen uitlenen. Toestellen die je maar enkele keren per jaar nodig hebt en daarom te duur zijn om aan te kopen, worden nu toegankelijk voor iedereen. Door het hanteren van deze lokale deeleconomie, gaan we in tegen overconsumptie en helpen zo de omloop van goedkopere, minder kwaliteitsvolle toestellen te verkleinen. Op deze manier dragen we bij aan een efficiënt gebruik van grondstoffen en een duurzame maatschappij.